Waarom niet alle sporten buiten en waarom doorbetalen contributie?

Wij hebben de mogelijkheden om buiten te sporten onderzocht maar het vergt het een en ander aan voorbereiding de periode dat er nog gesport kon worden was te kort om dit allemaal voor elkaar te krijgen. Voor de ouder- en kindgym en de FIT+ kunnen we meeliften met de sportvereniging H.G.V. Ook onderzoeken we in hoeverre er nog meer vormen van samenwerking mogelijk zijn.

Hoe en of wij als vereniging gecompenseerd gaan worden door de overheid en welke tegemoetkoming er vanuit de gemeente komt is nog onduidelijk.
Wij zijn een vereniging die draait op vrijwilligers die de sportlessen geven en daarvoor een vrijwilligersvergoeding krijgen. Deze is laag, de reden hiervoor is dat de doelstelling van de vereniging is dat iedereen moet kunnen sporten, door het werken met vrijwilligers kunnen wij de contributie laag houden.

Op dit moment moeten wij de zaalhuur doorbetalen en hebben wij ervoor gekozen de vrijwilligersvergoeding voor de trainers door te betalen, omdat wij ook na de crisis graag willen dat zij de lessen weer oppakken. Ervaring leert dat het vinden van trainers die tegen een lage vergoeding les willen geven niet makkelijk is.

Onze vereniging maakt geen winst dat is ook niet de bedoeling, wij proberen kostendekkend te draaien. Om dat te doen is er voor gekozen eind mei nog te incasseren en juni niet als compensatie naar de leden. In de zomermaanden juli en augustus incasseren wij nooit. Wij hopen net als alle andere verenigingen op deze manier onze deuren niet te hoeven sluiten.

Wij hebben geïnventariseerd hoe andere sportverenigingen omgaan met de inning van contributie en bij veel verenigingen loopt de incasso gewoon door. Ook hierin is geen uniforme afspraak of regel vanuit de regering bekend gemaakt.

Wij zijn daarom genoodzaakt om de inning van de contributie op deze manier te doen om het voortbestaan van de WRSH te kunnen continueren.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *